„Йога ме направи по-добър човек!“

Казвам се Тихомира в момента на 42г, практикувам Ащанга йога от близо 6 г., а общо йога с нейното разнообразие от 12, но моето духовно търсене започна много преди това. Още като дете светът ,който ме заобикаляше не ми беше достатъчен, чувствах и знаех ,че е много повече от това, което възприемам чрез сетивата си. Съвсем естествено за мен беше да търся чрез книгите  отговори на мои въпроси до момента, в който съдбата започна да ме среща с подходящите хора за да може тази прекрасна реалност да ми се разкрива.
Участвала съм в Кундалини йога стажове с вълшебната Баджан Каур асистент на Ананд Шараби и Бяла Тантра под ръководството на самия Ананд Шараби в България, който е ученик на Ошо и йоги Баджан.
Срещата ми с учителя Шибенду Лахири за посвещаване в Крия йога ми помогна да осъзная още по-ясно същината на стремежите си.
Сертифицирана съм за учител по детска йога след обучение за детска йога преподаватели към БЙФ през 2014 г. с прекрасната Анелия Вълчева.
Но след срещата ми с АЩАНГА,….животът ми наистина се променя. Учила съм с Дейвид Робсън 2015 г. в Загреб, Хърватска, Кристина Каритину в Солун Гърция 2015 г. и с прекрасния Манджу Патабхи Джойс Учителски курс за първа и втора серия през 2016,17,18,19 г. в Атина, Гърция. Неговата благословия ме подкрепя да продължа по този път.
Била съм на работилница с Кино Макгрегар Загреб, Хърватска 2017 г., Стю Гирлинг София, 2017 г, Ларуга Глейзър София 2018 г., с Марк и Джоан Дарби – Учителски курс 2018 г. в Шамони Франция. две изумителни седмици в Пърпъл Валей, Гоа с Джон Скот през 2019, след това една седмица с великолепният Тай Ландрум и работилница с легендарният Грегор Маеле в София,  февруари 2020г. посещавам курс пранаяма първо ниво и Майсор практики с Бела Липпа в София. Продължавам да посещавам работилници и практики с учители, които гостуват вече и в България. За мен е много важно да поддържам и развивам уменията и знанието си, отговорно е, защотото имам възможността да споделям с моите ученици и искам да предавам знанието автентично и с уважение към всички мои Учители.
Домакин съм за България на посещенията на моя вдъхновител и Учител Манджу Патабхи Джойс през 2018 и 2019 г.в гр. София, от който съм  официално оторизирана да преподавам  Ащанга йога първа серия през 2018 г в Атина.

 Ащанга йога за мен  е път на реална трансформация и призвание. През 2016г.  далеч от стреса на големите градове , с подкрепата на моето семейство създаваме шала „Йога Ганеша“ в гр. Шумен. Йога Ганеша се превърна в пристън за много търсещи души. Много често хората, които идват за първи път са притиснати от живота по някакъв начин, през здравето, през личната неудовлетвореност в моментният етап на техният живот, започналото пробуждане и търсене ги отвежда в шалата. Там всеотдайно преподавам и споделям знанията си, и се старая да отварям вратата към себепознанието и йога на всеки, който е готов да поеме по този път.

 

Виж Графика