Ащанга Виняса Йoга с Тодор Шабански. 16 март – 18 март, 2018г.

Приятели, предстои нещо прекрасно имаме удоволствието в шала Ганеша, гр. Шумен да ни бъде гост един невероятен човек и вдъхновяващо добър Учител … Todorov Shabanski Todor!!! Ще имаме възможността да задълбочим уменията и разбирането си за метода Ащанга Виняса Йога.
Програма:
16.03 петък 18:00 – 21:00 – Майсор
17.03 събота 9:00 – 11:00 – Водена практика и релаксация
17.03 събота 14:00 – 17:00 – Въведение в Ащанга и метода тристана 
17.03 събота 18:00 – 19:30 – Киртан 
18.03 неделя 9:00 – 11:30 – Майсор 
18.03 неделя 13:00 – 16:00 – Основи: Суря Намаскара и изправена серия 

1. Въведение в Ащанга и метода тристана 

Работилницата е много подходяща както за напълно начинаещи, така и за хора, които вече имат опит, но искат да научат повече за метода. 

В продължение на 3 часа ще разгледаме :

> Ащанга йога традиция – ще поговорим, кога и как възниква традицията на Ащанга Виняса 
> Метода „Тристана“ – Дишане, Бандха (енергийни заключвания) и Дрищи (точки за взиране). Те са основополагащи и когато се практикуват заедно, стават идеален инструмент за овладяване на тялото и ума, като трансформират движението в активна медитация. 

>“Виняса“ – как да изградим сила и издръжливост посредством синхрон на дишане и движение. 

2. Основи: Суря Намаскара и изправена серия 
За да изградите стабилна практика, трябва да поставите здрави основи.
В продължение на 3 часа ще разгледаме :

> „Сурия Намаскара“ – ще разгледаме слънчевите поздрави и ще научите как да ги изпълнявате правилно.
> Изправена серия – Ще разгледаме детайлно всички асани от изправено положение на тялото – така известната „standing sequence“. 
Изправената серия, заедно със Слънчевите упражнения, са основополагащи за изграждането на сила, стабилност, гъвкавост и издръжливост, те подготвят тялото за основната серия и затова, независимо дали практикуваме първа, втора или трета серия, винаги започваме с тях. 

По-време на събитието ще разгледаме детайлно техниката на изпълнение, движенията, заключванията (бханди), дишането и точките на взиране (дрищи). Това ще спомогне практиката ни да се превърне в една динамична форма на дълбока концентрация, при която движението следва дишането. Ще имате възможност да научите как да използвате и активирате правилно ходилата, краката, коремната мускулатура, таза и тазобедрените стави, така че асаните да не създават просто усещане за разтягане, а за активиране и култивиране на вътрешна сила, енергия и баланс. 

Не пропускайте тази прекрасна възможност да задълбочите знанията си и да намалите възможността от контузии, породени от неправилно изпълнение на асаните и винясите.

Желанието ни е да разпространяваме Ащанга Йога метода достъпно и с много вяра в него!
ЦЕНАТА ЗА ТОВА ЗНАНИЕ Е НАПЪЛНО СИМВОЛИЧНА: 80 лв.
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ!!!!

За нашият гост Тодор Шабански:

Тодор тръгва по пътя йога под ръководството на Емил Гавраилов, който се занимава с йога от далечната 1965г. и е един от пионерите в България.

Той продължава с изучаването и практикуването на интегралната йога система на Свами Сатянанда Сарасвати, която го привлича с цялостния си подход и възможността за работа с различни аспекти от човешката личност – физически, психически, емоционален и духовен.

През 2015 г. се среща с Ащанга Виняса традицията на Кришна Патаби Джойс и от тогава посещава всяка година института по Ащанга йога (KPJАYI) в Майсор, Индия, където практикува йога и изучава Ведическата литература. 
Тодор смята, че знанието за йога може да бъде предадено най-добре, чрез „парампара“ (ученико учителска последователност), където ученика приема Гуру, задава въпроси и следва неговите наставления, като по този начин има възможност да напредва в своята духовна практика. В момента негов учител и наставник в Ащанга Виняса практиката е Шарат Джойс, който е внук на К.П. Джойс и настоящ директор на института по Ащанга йога в Майсор. 
Тодор е учил и при Сарасвати Джойс, и е преминал редица обучения при ауторизирани и сертифицирани преподаватели по Ащанга Виняса от “KPJAYI” : Петри Райзенен, Сузан Хуанг, Джоан Дарби, Шанкара Дарби и Марк Дарби (един от първите ученици на К.П. Джойс) при когото преминава интензивно редица продължителни обучения, където детайлно изучава първа и части от втора серия на Ащанга виняса, пранаяма, философия и методи за концентация. 
Тодор има афинитет към Ведическата философия и култура и през 2016г. започва да изучава ведическа литература – Бхагавад Гита, Ишопанишад, Удепашамрита и други при Бхакти Прабхава Свами към „College of Vedic Studies” в Лейчестър, Англия. Той смята, че най-добре е човек да приеме йога като начин на живот, като има редовна практика и следва принципите, описани в йога текствете.

За въпроси и запазване на място, моля не се колебайте да звъннете: 0896 639 757

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *